Nu släpper HUB2021 sin första huvudtalare.

I samband med earlybirdreleasen så presenterar HUB2021 sin första huvudtalare: Lotta Medelius-Bredhe, generaldirektör hos Svenska kraftnät.

Hon adderas i en fin tradition av huvudtalare på HUB-konferensen sedan starten 2014 som inkluderar legendarer som Percy Barnevik och Siri Kalvig (som gav namn till iPhone-Siri), ministrar och globala teknikledare.

– Vi är så glada för alla talare som är med och bidrar, säger Samuel Strömgren, projektledare för årets HUB-konferens. Många av våra gäster har en fulltecknad agenda och väldigt många åtaganden, och då blir man så klart desto mer glad för exekutiva ledare som vill och kan delta tillsammans med oss.

Svenska kraftnät har en nyckelroll för elsystemet och klimatomställningen och har föresatt sig en enorm upprampning av sin verksamhet. Det kommer Lotta Medelius-Bredhe att diskutera på HUB-konferensen.

– Just nu pågår ett omfattande arbete med att anpassa kraftsystemet som en del i klimatomställningen och elektrifieringen av samhället. För oss handlar det om att investera i ökad nätkapacitet, utveckla marknader för flexibilitet och stödtjänster och samtidigt säkerställa driftsäkerhet och stabilitet, säger Lotta Medelius-Bredhe på frågan vad hon vill samtala om på HUB2021.

– Vi kommer fortsätta presentera talare och programpunkter fram till konferensenstart, och med naturlighet så kommer vårens information om konferensen svetsas samman i september till en konkret helhet utifrån vad FHM:s rekommendationer tillåter, fortsätter Samuel Strömgren. Nu erbjuds en intresseanmälan som kan bli viktig ifall det enbart kan erbjudas ett begränsat antal fysiska platser. I september hoppas vi veta mer, och oavsett så kommer man kunna se hela konferensen via streamad länk.

crossmenuchevron-right