Percy Barnevik klar för HUB2014

Under två decennier ledde han Asea och ABB som VD och ordförande och sågs som en av världens främsta företagsledare i ett av världens främsta företag. Efter ett dramatiskt avsked i början av 2000-talet återvänder nu Percy Barnevik till Västerås – den här gången som huvudtalare under den nationella energikonferensen HUB2014.

Den 22-23 oktober arrangeras den nationella energikonferensen HUB2014 i Aros Congress Center i Västerås av Energy Competence Center, ECC.

Konferensen diskuterar framtidens energifrågor på högsta nivå och lockar en rad erkända huvudtalare som Sara Mazur, forskningschef för Ericsson, Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma och Johan Söderström, VD, ABB Sverige.

Nu har arrangörerna alltså gjort klart med ABB:s före koncernchef Percy Barnevik, som de senaste tretton åren lett välgörenhetsstiftelsen Hand in Hand International, som hjälper fattiga kvinnor och deras familjer genom företagande och entreprenörskap.

– Det är glädjande för mig att besöka min gamla hemstad. Både Västerås och Ludvika har ju över åren bevarat sin roll som en energihuvudstad, säger Percy Barnevik, som idag bor och arbetar i London.

– Vi tror att intresset för Percy Barnevik kan öka det redan stora intresset för konferensen. Han har uträttat storartade saker. Många är givetvis nyfikna på hans erfarenheter av de framgångar och motgångar som format honom, ABB och Västerås, säger Samuel Strömgren.

Läs Percys debattartikel i VLT torsdagen 140612 här

crossmenuchevron-right